Sonbaharda İçinizi Isıtacak Ev Dekorasyonu İpuçları

 

Sonbaharla birlikte evde daha fazla ve daha sakin vakit geçirmeye başlıyoruz. Evimizde içimizi ısıtacak detayları tasarlamak için sonbahardan ilham almak harika bir fikir. Dökülen yapraklar ve yeniden doğmak üzere derin bir uykuya dalan doğa… İşte ilham kaynaklarımız ve sonbahar dekorasyonu için önerilerimiz!

 

Sonbaharın ilham veren renklerini evinize taşıyın

 

Sonbaharda doğada bolca kahverengi, kızıl, turuncu, sarı ve bej tonları görürüz. Bu renklere ev dekorasyonunda yer açmak sonbahar esintisini evinize taşıyabilir. Mevsimlik bir dekorasyon için; yastık, minder, battaniye, halı veya dekoratif ürünlerde renk seçiminizi sonbahar renklerinden yana yapabilir, sonbahar geçse de ben renklerini çok seviyorum diyorsanız uzun dönemli bir dekorasyon için koltuk takımı gibi daha büyük parçalarda bu renkleri kullanabilirsiniz.

 

Mumlar ve aydınlatma ürünleri ile loş bir ortam yaratın

 

Yazın baş döndürücü güneşli günleri artık geride kaldı. Bulutlu, yağmurlu ve loş havalar bizleri bekliyor. Siz de bu hafif loş havaları seviyorsanız evinizde de aynı ortamı yaratmak için aydınlatma ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Lambader, avize, aplik gibi aydınlatma ürünleri sıcak ve yumuşak bir ışık için doğru seçimler olabilir.

 

Loş ışığı biraz romantizm ve hoş kokular ile kombinlemek isterseniz tercihinizi kokulu mumlardan yana da kullanabilirsiniz. Çeşitli şekillerde tasarlanan dekoratif mumlar bu deneyimi bir adım öteye taşıyabilir.

 

Sonbahar kokularına yer açın

 

Sonbaharla birlikte tarçın, vanilya, portakal ve baharatlı kokular ön plana çıkmaya başlar. Evinizdeki sıcak ortamı tamamlamak için bu kokular harika seçimler olabilir. Üstelik bu kokuları elde etmek için aromaterapi yağlarını buhurdanlık ile birlikte kullanarak dekoratif bir hava yaratırken kimyasallardan da kaçınabilirsiniz.

 

Yastık ve battaniyeleri dekorasyonun bir parçası haline getirin

 

Havaların serinlemesiyle birlikte yeniden hayatımıza giren battaniyeleri dekorasyonun bir parçası olarak da kullanabilirsiniz. Bohem tarzda yastık kılıfları, örgü battaniyeler ve kahverengi, kızıl tonları… Konfor ve sıcaklığı bir araya getirmek için harika seçimler olabilir.

 

Ev dekorasyonu trendleri, dekorasyon önerileri, ipuçları ve daha fazlası için İnstagram sayfamızı ve blog yazılarımızı takip etmeyi unutmayın.

Yeni ipuçları her hafta MOBESKO Blog’da!