Sınırların olmadığı tarz; Bohem Tarz Ev Dekorasyonu

Son zamanlarda trend olan Bohem Tarz Ev Dekorasyonunu sizler için araştırdık. Bu tarz ilk kez 19. yüzyılda Fransa’da ortaya çıkan bir akım ve daha sonra ev dekorasyonuna uyarlanıyor. Göçebe kültürünü temsil eden akım, renkli, kimi zaman abartı tarzı ortaya koyan kimi zaman ise özgür ruhtan esinleniyor. Modadan dekorasyona kadar her alanın içerisine aktarılan Bohem Tarz, günümüzde ev dekorasyonunda trend olmaya devam ediyor. Konfor odaklı olan ve tamamen kişisel zevklere hitap eden bu güzel akım için bizim de sizlere birkaç tavsiyemiz olacak.

Öncelikle bilmelisiniz ki evinizi Bohem Tarz’a göre dekor etmek isterseniz renkleri özgürce kullanabilirsiniz ve eklektik tasarımların ön planda olması önemli. Bu tarzın herhangi bir kuralı ve netliği yok. Yani ‘şu 2 rengi yan yana kullanamazsınız’ ya da ‘bu çizgide bir koltuk kullanmanız şart’ gibi cümleler duymayacaksınız. Yaşanmışlığın ve emeğin daha çok ortaya çıkarılmaya çalışıldığı tarzda önemli olan samimiyeti yakalayabilmek!

El yapımı aksesuarlarınızı ekleyerek doğal ve sıcak ruhu ortaya çıkarmanız mümkün. Makrome ipini kullanarak hazırlayabileceğiniz duvar süsleri, mumluklar ve hasır ipini kullanarak yapabileceğiniz her şey Bohem Tarzı temsil edebilir. Örgü kırlentlerden koltuk örtülerine, sevdiğiniz anları temsil eden fotoğraflardan aldığınız el yapımı hediyelere kadar her şeyi özgürce dekorasyonunuza ekleyebilirsiniz. Ortama samimiyet vermesi adına kokulu mumları, uçucu yağları ve tütsüleri de kullanmanız dekorasyonunuzu tamamlayan parçaların içerisinde yer alacak.

Bohem Tarz dekorasyonu için pahalı koltuklara ya da kanepelere ihtiyacınız yok. Önemli olan konforlu olan bir yaşam alanı. Etnik desenleri olan ya da renkli minderleri evinizin her odasında kullanabilirsiniz. Birbirinden farklı dokulara sahip el işi kırlentleri de unutmayın! 

Renklerin birbiri ile uyumuna takılmadan, düz ya da desenli kaygısına girmeden her şeyi yan yana kullanabilirsiniz. Önemli olan canlı olan renkleri farklı köşelerde kullanıp rahat bir ortam yaratmak. Bohem Tarzın en güzel yanlarından birisi ise canlılığı direkt olarak dekor etmeniz. Yani bitkiler ile hayal ettiğiniz dekoru tamamlamanız mümkün. Bolca saksı bitkisi ve saksıları da renkli boyamanız ya da hasır ip ile çevrelemeniz dekorasyonunuza katkı sağlayacaktır. Farklı dönemlere ait aksesuarları ise birbiriyle kombinleyip yaşanmışlık hissini direkt verebilirsiniz.