Mid-Century Tarzı Dekorasyon: Geçmişten Günümüze Zarif Bir Dokunuş

Mid-Century dekorasyon tarzı 20. Yüzyılın ortalarında ortaya çıkmış ve 1930-1960 döneminde çok sevilmiştir. Kendisinden sonra başka dekorasyon akımlarına da ilham veren Mid-Century tarzı günümüzde hala popülerliğini korumaktadır. 

İşlevsellik ve estetiğin ön plana çıktığı dekorasyon tarzında Ortaçağ mimarisi, minimalizm ve modern dekorasyon tarzından esintiler görülür. Bu üç eşsiz dekorasyon tarzını bir araya getirirken işlevsellikten de ödün vermemesi belki de Mid-Century tarzına duyulan ve günümüze kadar devam eden yoğun ilginin en önemli sebebidir.

Siz de Mid-century tarzının benzersiz tasarımlarını evinize taşımak isterseniz işte ipuçları!

Doğal Işıktan Bolca Faydalanın

İç ve dış mekanın bütünleştiği tasarımların ön plana çıktığı Mid-Century tarzı dekorasyonda ışık, dekorasyonun oldukça önemli bir parçasıdır. Büyük pencereler, ışığı yansıtan parlak yüzeyler ve ayna gibi ürünlerden bolca faydalanabilirsiniz. Bu sayede evinizde daha aydınlık ve ferah bir yaşam alanı yaratabilirsiniz.

Temiz Çizgiler ve Basit Formlardan Yararlanın

Mid-century dekorasyon tarzında, tıpkı minimalizmde olduğu gibi temiz ve keskin çizgiler ön plana çıkar. Düz hatlı, konforlu ve işlevsel mobilyalar tarzın ana unsurlarıdır.

Sıcak Renklere Yer Açın

Doğadan ve sonbaharın renklerinden ilham alan tasarımlar bu dekorasyon tarzında ön plandadır. Toprak tonları, turuncu, sarı, kızıl, yeşil gibi renkler, sakin ve pastel tonlarla evinizde sıcak bir aile ortamı yaratabilirsiniz.

Doğal Malzemeler Tercih Edin

Ortaçağ’dan ilham alan karakteristik ahşap ürünler Mid-Century tarzının bir diğer vazgeçilmezidir. Yemek masası, tv ünitesi gibi tamamlayıcı mobilyalarda ve dekoratif ürünlerde tercihini organik formlara sahip, ahşap ürünlerden yana yapabilirsiniz.

Dönemin Işıltısını Evinize Taşıyın

1930-1960 döneminin ışıltılı atmosferi olmadan Mid-Century tarzı dekorasyon düşünülemez. Dönemin ikonik tasarımlarından ilham alan ürünlere evinizde yer açabilirsiniz. Eames Lounge Koltuğu, George Nelson’ın ikonik saat tasarımı gibi ürünlerin modern yorumlarına evinizde yer açabilirsiniz.

Ev dekorasyonu trendleri, dekorasyon önerileri, ipuçları ve daha fazlası için İnstagram sayfamızı ve blog yazılarımızı takip etmeyi unutmayın

Yeni ipuçları her hafta MOBESKO Blog’da!