Amerikan Mutfak Dekorasyonu İçin İpuçları

 Ev dekorasyonunda Amerikan tarzı konfor ve işlevselliği bir arada sunmayı amaçlar. Ülkemizde de oldukça sevilen Amerikan mutfak dekorasyon tarzı da bu amacın bir yansımasıdır.

İşte konfor ve işlevselliği bir araya getirecek Amerikan mutfak dekorasyonu ipuçları!

 

Açık ve aydınlık renklere yer açın

 

Amerikan mutfaklarda sıklıkla beyaz renk ve tonları ile ahşap tonları tercih edilir. Bu sayede mutfağın daha geniş, ferah ve aydınlık görünmesi sağlanır. Beyaz ve ahşabın bir arada kullanılması ortama daha sıcak bir hava kazandırılmasına yardımcı olur.

 

Büyük ve fonksiyonel adalar

 

Ada tezgahlara Amerikan filmlerinden oldukça aşinayız. Yemek yapmak için daha geniş bir alan sunması, altına yerleştirilen dolaplar ile daha fazla depolama alanı sağlaması ve aynı zamanda geniş bir yemek masası olarak kullanılabilmesi adayı vazgeçilmez yapan etkenlerdir. Adalarda mermer veya granit tercih ederek Amerikan tarzını tamamlayabilirsiniz.

 

Şık depolama çözümleri

 

Kalabalık aile sohbetlerimizin buluşma noktası olan mutfaklarda depolama alanı oldukça önemlidir. Bu sayede hem daha temiz, ferah bir görüntüye kavuşabilir hem de kalabalık aileniz için ihtiyaç duyacağınız tüm mutfak araç gereçlerine mutfağınızda yer bulabilirsiniz.

 

Depolama için klasik mutfak dolaplarına ek olarak ada dolapları, sürgülü dolaplar, çekmeceler gibi pratik çözümlere başvurabilirsiniz.

 

Doğal ışıktan yararlanın

 

Ferah ve aydınlık bir görüntü Amerikan tarzı mutfak dekorasyonunun olmazsa olmazıdır. Daha aydınlık bir ortam yaratmak için büyük pencereler ve cam kapılar tercih edebilirsiniz. Ayrıca içeriği alınan ışığı yaymak için ayna veya metal gibi parlak yüzeyli ürünlerden faydalanabilirsiniz. Bu ürünler ışığı yansıtarak daha aydınlık bir ortam yaratırken alan derinliğini artırarak daha geniş bir alan hissi de verir.

 

Son dokunuşlar için dekoratif ürünlerden yararlanın

 

Mutfağınızın dekorasyonunu tamamlamak için country tarzı ya da rüstik tarz, ahşap, doğal ürünlerden yararlanabilirsiniz. Bu ürünler ortama sıcak bir hava katarak aile yemeklerinizin keyfini katlar

 

Ev dekorasyonu trendleri, dekorasyon önerileri, ipuçları ve daha fazlası için İnstagram sayfamızı ve blog yazılarımızı takip etmeyi unutmayın

Yeni ipuçları her hafta MOBESKO Blog’da!