Doğru Mobilya Seçimi İçin İpuçları

Doğru mobilya seçimi yaşam alanlarınızın daha kullanışlı, geniş ve şık görünmesi için oldukça önemlidir. İşte size eviniz için en doğru mobilyaları seçmenizi sağlayacak ipuçları!

Bütçenizi Belirleyin

Tabi ki ilk adım bütçe belirlemek. Evinizin temel mobilya ihtiyaçlarını ve dekorasyon için ayırabileceğiniz bütçeyi belirleyerek işe başlayabilirsiniz. Bu sayede bütçenizi daha verimli kullanabilir, dekoratif ürünler için de bütçe ayırabilirsiniz.

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Bütçenizi belirledikten sonra ikinci adım ihtiyaçlarınızı belirlemek. Koltuk takımı, yemek masası, aydınlatma ürünleri, ev tekstili, mutfak eşyaları… İhtiyacınız olan tün ürünleri listeleyin. Tabi ki dekoratif ürünleri de listenize eklemeyi unutmayın.

Tarzınızı Belirleyin

Modern, İskandinav, Bohem… İçinde daha rahat ve mutlu hissedeceğiniz ev için bu dekorasyon türlerinden hangisi sizin için daha uygun? Tarzınızı belirleyerek seçtiğiniz parçaların birbirleri ile daha uyumlu olmasını sağlayabilir, yaşam alanlarınızda daha şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Detaylara Özen Gösterin

İşin keyifli kısmı; detaylar. Bu aşamada seçeceğiniz mobilyalarda tercih edeceğiniz malzeme, fonksiyon, büyüklük gibi kriterleri belirleyin.

Örneğin çocuklu bir aileyseniz ya da evinizi patili dostlarımızla paylaşıyorsanız temizliği ürünler tercih edebilirsiniz. Kolay temizlenen kumaşlar, düz yüzeyler, çıkarılıp yıkanabilen kılıflar gibi. Ya da eviniz küçükse çok fonksiyonlu eşyalar tercih edebilirsiniz. Bu sayede bir eşyadan farklı şekillerde yararlanarak daha fazla alan kazanabilirsiniz. Bazalı yataklar veya katlanabilen masalar gibi.

Dekorasyonu Unutmayın

Evinizi size özel ve keyifli kılacak esas parça; dekorasyon ürünleri… Tarzınıza uygun dekoratif ürünleri seçerken diğer mobilyalarınız ile uyumlu olmasına özen gösterin. Özellikle küçük alanlar için parlak yüzeyler, ayna gibi yansıtıcı parçalar seçerek alandaki ışığı artırabilir, daha ferah ve geniş bir alan görünümü yaratabilirsiniz.

Bonus İpucu

Tüm bu aşamalarda doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacak bir ipucumuz daha var. Diğer kullanıcıların yorumlarını incelemek. Seçtiğiniz ürünü satın almadan önce çevrim içi ortamlarda ürünle ilgili yorumları okuyarak uzun süreli kullanımda üründen memnuniyet oranını araştırabilirsiniz.

Ev dekorasyonu trendleri, dekorasyon önerileri, ipuçları ve daha fazlası için İnstagram sayfamızı ve blog yazılarımızı takip etmeyi unutmayın!

Yeni ipuçları her hafta MOBESKO Blog’da!